logo-blog

Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan yang menawarkan harga berpatutan

10 entri terbaik Denaihati

contest » denaihati » terbaik denaihati | 28 Aug 2012 | 0
Denaihati? tak perlu saya kenalkan antara blog terbaik di negara ini. Blog yang banyak memberi, dan merupakan idola ramai blogger di Malaysia ini termasuk saya sendiri.

10 entri terbaik Denaihati

Hari ini saya nak kongsi 10 entri terbaik di blog Denaihati (pada pandangan saya) sepanjang saya menjadi blogger dalam ketagori BLOGGING ( tips-tips penting yang banyak saya ikut dalam memantapkan SEO blog ini ).
  1. Perlu Ke Update Blog Dengan Terlalu Kerap? – entry ini ada kaitan dengan SEO yang menjadi kepentingan saya menulis blog ini. Jelas kenapa perlu rajin mengupdate blog. Saya nampak kesanya selepas beberapa minggu tidak mengupdate blog. Jumlah trafik bukanlah sasaran utama saya tapi beberapa ‘keyword’ penting yang saya mahukan berada di puncak google sudah mula terjejas akibat kurang update berbanding dahulu.
  2. Contest SEO faedah kepada penganjur dan peserta – Entry ini juga sangat baik, menerangkan cara mudah memperoleh backlink yang kuat dari blog-blog yang mempunyai Page Rank tinggi yang berfungsi memantapkan SEO blog tersebut. 
  3. Beli Domain dan Hosting – Kepentingan dan kebaikkan membeli domain dan hosting, saya telah pun membeli domain dan hosting selepas membaca entry ini tetapi sebagai latihan menggunakan wordpress sebelum saya gunakan sepenuhnya pada hujung tahun ini.
  4. Berkongsi Backlink Penting – Saya sentiasa mengamalkan apa yang di pelajari di entry ini. Ayat terakhir di entry ini “Kesimpulannya setiap kali menulis entri baru mesti kena buat sedikit kajian dengan memikirkan apa backlinks yang hendak diselitkan dalam entri tersebut. Jangan biarkan setiap entri baru hanya sekadar entri tanpa mempunyai faedah lain yang boleh meningkatkan network dan kualiti blog.”
  5. Berapakah Margin Keuntungan Blog? – entry ini menyedarkan pembaca cara mengira keuntungan blog dengan betul dan tidak mustahil menulis blog boleh di jadikan kerja sepenuh masa jika dilakukan dengan bersunguh-sunguh.
  6. Jadi Blogger Syok Sendiri Pun Kadang-Kadang Tak Boleh – Saya salah seorang blogger syok sendiri, dan saya sedar saya perlu berubah. Saya tidak boleh selamanya berada di tahap yang lama. Entry ini memang terbaik.
  7. Cara Menigkatkan Trafik Blog – walaupun saya tidak mementingkan trafik blog tetapi ianya membantu dari segi SEO, jadi mahu atau tidak saya perlu pelajarinya dan berusaha ke arahnya. Tips yang di beri memang memberi kesan.
  8. Ilmu Tidak Pernah Berhenti – Saya suka entry ini kerana saya sedar dan saya mahu sedarkan semua orang bahawa ilmu tidak pernah berhenti. Saya akan terus belajar dan belajar selagi saya mampu. Ilmu membeza kan taraf manusia. 
  9. First Impression Penting Untuk Blogger – Banyak ilmu berguna dari entry ini tapi saya masih belum buat perubahan yang sepatutnya, tunggu perubahan pada domain baru yang akan saya lancanrkan nanti.
  10. Penangan SEO Dalam Pemasaran Produk – dalam banyak-banyak entry, inilah entry yang paling saya suka dan merupakan entry terbaik kerana ada kaitan dengan pembinaan blog ini dan blog baru yang akan dilancarkan pada hujung tahun ini.
“Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat joom serbu Denaihati.com”.

Tentang Penulis: Muktasim

Jurugambar perkahwinan yang sentiasa berusaha untuk meningkatkan lagi mutu perkhidmatan dan gambar dalam bidang fotografi perkahwinan.

0 MAKLUM BALAS: 10 entri terbaik Denaihati

Apa kata anda pula?

Jangan masukkan link ke dalam kotak komen. Sila berkomen dengan tatasusila. Setiap aktiviti direkodkan
Komen :

Nama :
Email :
Website :

CommentLuv badge

IKLAN

Post Terkini

Bloglist muktasim.com

Arkib

HTML Generator Sample Page

Tema fotobesar ini di bina oleh Azmanishak khas buat Jurugambar perkahiwnan murah 2014 dan fotografi perkahwinan cmratu