Adakah janji di tepati? Budjet 2014

manifesto bn

Adakah janji di tepati? Inilah persoalan yang pasti timbul bila melihat belanjawan 2014 semalam. Kita mengharapkan kerajaan yang di pilih secara demokrasi pada PRU 13 Mei lalu dapat menunaikan janji sesuai dengan selogan hari kebangsaan ke55 ‘Janji di tepati’ tetapi nampaknya kerajaan Barisan Nasional belum mampu melaksanakannya mungkin disebabkan kekangan kewangan dan juga keadaan ekonomi semasa.

Apa pun kita harapkan segala yang kerajaan rancang dalam belanjawan 2014 bukanlah sesuatu yang sia-sia dan akan memberi manfaat kepada negara juga kepada rakyat khasnya.

Pelaksanaan GST April 2015 pula, saya lihat adalah untuk memberi ruang rakyat memahami fungsinya dan dalam tempoh ini kerajaan dapat merangka perjalanan bagi melancarkan lagi perjalanan GST. Setiap apa pun pasti ada baik dan buruknya. Semoga ianya tidak terlalu membebankan rakyat dalam membantu ekonomi Negara.

TEKS PENUH BELANJAWAN 2014

6 thoughts on “Adakah janji di tepati? Budjet 2014

    • tu la.. apa pun alhamdulillah…dok ingat tak da dah bonus tahun sebab keadaan ekonomi tak brp ok… cuma tak elok kalau berjanij tapi tak ditepati… :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge