logo-blog

Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan yang menawarkan harga berpatutan

Bangun dari terjatuh?

FotoBesar | 01 Jul 2015 | 3

Bangun atau bangkit istilah yang selalu di gunakan bagi mereka yang ingin berjaya dalam sesuatu bidang. Tetapi pernah atau tidak kita terfikir maksud perkataan bangun? Biasanya bangun di gunakan bagi mereka yang  berada di bawah (sedang duduk/terduduk atau tersungkur). Jadi mereka yang pernah lalui rasa terduduk atau tersugkur sahaja yang akan merasai bangun atau bangkit. Bila lahir kita telah pun berada di atas maka tidaklah kita lalu rasa bagun atau bangkit ini, dan kesanya jika terjatuh pasti lukanya lebih parah lagi. Oleh itu menjadi kebiasaan manusia yang berjaya melalui duduk sebelum bangun dan mencapai kejaaan dan mereka akan menjaga kejayaan itu dengan lebih bernilai.

Bila berada di bawah sokongan keluarga dan kawan2 amat membantu kita untuk bergerak sedikit demi sedikit untuk bangun semula. Bangkit bila di tolak jatuh bangunlah semula..  inilah lirik lagu yang memberi inspirasi untuk saya menulis kali ini.

GBQ_6097

Untuk bangun juga kadang-kadang perlukan tekanan dari sesuatu atau seseorang. Saya pilih untuk tekan diri saya untuk bangun semula atas faktor beberapa impian dan cita-cita yang masih belum tercapai walaupun usia sudah masuk angka 30. Saya akan cabar diri sendir sendiri untuk lawan diri sendiri supaya boleh buat lebih baik dalam setiap bidang yang saya sedang lalui.

Tentang Penulis: Muktasim

Jurugambar perkahwinan yang sentiasa berusaha untuk meningkatkan lagi mutu perkhidmatan dan gambar dalam bidang fotografi perkahwinan.

3 MAKLUM BALAS: Bangun dari terjatuh?

Apa kata anda pula?

Jangan masukkan link ke dalam kotak komen. Sila berkomen dengan tatasusila. Setiap aktiviti direkodkan
Komen :

Nama :
Email :
Website :

CommentLuv badge

IKLAN

Post Terkini

Bloglist muktasim.com

Arkib

HTML Generator Sample Page

Tema fotobesar ini di bina oleh Azmanishak khas buat Jurugambar perkahiwnan murah 2014 dan fotografi perkahwinan cmratu