BR1M 2014 3.0

Dengar kata borang BR1M 2014 atau BR1M 3.0 boleh mula di isi secara online atau offline pada Disember 2013. Saya tak pernah memohon BR1M sebelum ini kerana tak cukup syarat, tetapi berdasarkan belanjawan 2014 baru-baru ini perubahan yang di lakukan memberi peluang kepada mereka yang berpendapatan sederhana seperti saya untuk turut terima BR1M.

InsyaAllah kalau ada rezeki tak kemana, tak salah mencuba. Sama-sama kita terus menanti pengumuman berkaitan BR1M 2014. Walaupun jumlah yang diumumkan kurang dari yang dijanjikan kita sebagai rakyat perlu bersyukur dan terima seadanya, kerana kita yang memilih kerajaan pada PRU13. Pilihanraya dah berlalu terimalah dengan seadanya, kalau rasa tak puas hati tunggu 5 tahun lagi pada PRU14. Jangan nafikan hak orang lain untuk memilih, kalau kita rasa mereka tidak faham, cuba fahamkan mereka tak perlu lebal mereka itu dan ini.

BR1M 2014 3.0

 

Pada saya BR1M banyak memberi manfaat kepada rakyat terutama yang susah. Bagi mereka RM500 yang di terima dahulu amat besar maknanya. Lainlah bagi yang berpendapatan sederhana dan tinggi, RM500 nak tukar tayar kereta pun tak lepas. Jadi janganlah kita merungut tapi terus cari jalan untuk tambah pendapatan dan lebih berjimat untuk hidup yang lebih baik.

7 thoughts on “BR1M 2014 3.0

  1. Terbaiklah Bro Muktasim.

    Org kita yg merungut tu mungkin golongan atasan atau sederhana. Mcam yg bro cakaplah, nak tukar tayarpun tak lepas…tapi terpulanglah..masing2 punya cara utk bersyukur…tp ingatlah..rezeki hak Allah..jangan kita nak pertikai lebih2 sangat…tak elok

    moga2 brim ni dpt membantu rakyat marhaian…walau bukan utk setahun, mesti besar nikmatnya kepada mereka yg benar2 memerlukan.
    hafizmd recently posted…Nak Belajar Jahit Baju Kurung Tradisional?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge