logo-blog

Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan yang menawarkan harga berpatutan

Kategori: Aku seorang blogger

Bloglist HASRULHASSAN.com

Aku seorang blogger » blog list » contest » hasrulhassan.com | 07 Sep 2012 | 0

Saya dengan ini ingin mengumumkan yang saya ingin tersenarai dalam bloglist di blog HASRULHASSAN.com. Boleh ke? Harap-harap memenuhi syarat yang di tetapkan supaya blog saya ini memperoleh satu lagi backlink […]

Buat pertama kali cecah angka 1000UV

Aku seorang blogger » cmratu » nuffnang » SEO » Teknik SEO | 13 Oct 2011 | 0

Kalau nak banding dengan blog-blog otai tu kira biasa-biasa la uniques visitor (UV) lebih 1000 setiap hari, tapi blogger baru macam saya ni nak rasa 1000UV seminggu pun kadang-kadang sahaja. […]

PJJ PPG UPSI – Selamat Datang ke Semester Baru

Aku seorang blogger » PJJ » PPG » PPG UPSI » UPSI | 14 Sep 2011 | 0

Minggu lepas daftar semester 2 untuk program PJJ PPG UPSI. Hari ini dah dapat jadual tutorial. Memang geram tengok jadual bertindih dengan program lain pula. Memang tak best betul bila […]

Alexa Rank Malaysia ada peningkatan lagi..

2dayblogger » Aku seorang blogger » Alexa » Alexa Malaysia Rank » Alexa Ranking » SEO Quake » Teknik SEO | 27 Aug 2011 | 1

Hari ni ranking Alexa untuk Malaysia dah berada bawah 2000 bermakna dari segi trafik blog ini berada top 2000 terbaik di Malaysia. hehe. Lawak je bunyinya. Tapi satu kepuasan bagi […]

Blogger Suka Kata Mengata?

Aku seorang blogger » buat baik dibalas baik | 25 Aug 2011 | 0

Ops… tajuk entry panas pula. Orang kata tajuk entry panas ni mudah tarik trafik, jadi saya nak cuba la. Saya ni golongan blogger baru, usia blog tak sampai 3 bulan, […]

Follower ke 200

Aku seorang blogger » cmratu » follower » tips | 23 Aug 2011 | 0

hehe.. lawak je tajuk entry kali ini. Maklumlah blog dah hampir 3 Bulan tapi follower baru mencecah 200orang.. terima kasih pada yang sudi follow blogger baru macam saya. Ada saya […]

Group komuniti blogger terbaik

2dayblogger » Aku seorang blogger » cmratu » facebook » group komuniti | 21 Aug 2011 | 0

Semalam saya ada kongsikan mengenai Facebook Tempat Menjana Trafik. Jadi hari ini saya nak kongsikan pula komuniti yang saya rasakan terbaik buat saya sepanjang menjadi blogger. Ingat ini merupakan perkongsian […]

Facebook tempat menjana trafik

Aku seorang blogger » apesal » apesal.com » blogger area » blogger ping » facebook » innit » meh ping blog sini » port blogger » ubm official ping blog | 20 Aug 2011 | 0

Saya yakin hampir semua pengguna internet hari ini ada akaun Facebook. Apa yang saya hendak ceritakan hari ini berkaitan dengan penulis blog / blogger di Malaysia. Dah banyak group blogger […]

Contest Mini TagLine Blog Terbaik 2011

aku blogger » Aku seorang blogger » biar kecil asalkan berhasil » blog terbaik » contest » Mini tagline | 18 Aug 2011 | 0

Jom join Contest Mini TagLine Blog Terbaik 2011 anjuran 2dayblogger Klik pada banner di atas untuk membaca syarat-syarat penyertaan Tagline Blog Dunia CMRatu, “Biar Kecil Asalkan Berhasil“ Pada saya, setiap […]

« Artikel Terdahulu »

IKLAN

Post Terkini

Bloglist muktasim.com

Arkib

HTML Generator Sample Page

Tema fotobesar ini di bina oleh Azmanishak khas buat Jurugambar perkahiwnan murah 2014 dan fotografi perkahwinan cmratu