logo-blog

Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan yang menawarkan harga berpatutan

Kategori: hdr

Dalam aku ada kamu

cmratu » gambar hdr » hdr » jurugambar perkahwinan » pakej fotografi perkahwinan 2013 » pakej jurugambar perkahwinan | 14 Oct 2012 | 1

Hujung minggu kalau ada tugasan jurugambar perkahwinan memang sibuk la. Tak sempat nak update blog. Tapi ni curi masa juga sebab hari ini bukan majlis persandingan dan cuma majlis pernikahan. […]

HDR Potrait

gambar hdr » hdr » Potrait | 30 Sep 2012 | 0

Saya masih belajar mengolah gambar High Dynamic Range (HDR) menggunakan sekeping RAW file dari kamera. Dengan teknologi sekarang tidak perlu lagi menggunakan lebih dari sekeping gambar untuk menghasilkan HDR. Kali […]

Gambar HDR dari bawah Jambatan Pulau Pinang

FotoBesar » fotografi » gambar hdr » hdr » jambatan pulau pinang » tutorial asas fotografi | 01 Mar 2012 | 1

Dah lama tak edit HDR ni. Ntah macam mana semalam teringat nak buat HDR sebab ada shoot RAW file masa sesi post wedding Affan dan Syafa minggu lalu. Pada saya […]

Wordless Wednesday #12

hdr » Wordless Wednesday » ww | 11 Oct 2011 | 0

NOTA: Catatan ini adalah catatan bergambar tanpa nota. Ianya seolah-olah tradisi pada hari Rabu untuk Blogger melepaskan catatan yang bisu tanpa perlu banyak menghabiskan idea menulis artikel.

Wordless Wednesday #11

hdr » photomatix » Wordless Wednesday » ww | 04 Oct 2011 | 0

NOTA: Catatan ini adalah catatan bergambar tanpa nota. Ianya seolah-olah tradisi pada hari Rabu untuk Blogger melepaskan catatan yang bisu tanpa perlu banyak menghabiskan idea menulis artikel.

Wordless Wednesday #7

hdr » Wordless Wednesday » ww | 07 Sep 2011 | 0

NOTA: Catatan ini adalah catatan bergambar tanpa nota. Ianya seolah-olah tradisi pada hari Rabu untuk Blogger melepaskan catatan yang bisu tanpa perlu banyak menghabiskan idea menulis artikel.

Lagi dengan hasil Sigma 10-20mm

hdr » landscape » sigma 10-20 » UWA Lens | 14 Aug 2011 | 0

Harap dapat kritikan membina dari rakan-rakan, saya masih belajar menggunakan UWA lens. Gambar ini saya gunakan Photomatix dan Photoshop untuk editing.  Website : http://cmratu.com/ Flickr : http://www.flickr.com/photos/cmratu Iphone 4 paling murah di […]

Diari Ramadhan 1432 | Day 11

Diari Ramadhan » hdr » landscape » photomatix » photoshop » ramadhan » Sungai Pinang » UWA | 12 Aug 2011 | 0

11 Ramadhan agak free selepas banyak kerja yang telah selesai dan tiada lagi album customer yang hendak dibuat. Jadi lepas sekolah saya mencari gambar landscape. Lepas memiliki lens UWA ini […]

Lagi tersiar di DCM

churp churp » cmratu » DCM » facebook » hdr » landscape » muktasim » poster | 06 Jul 2011 | 3

Alhamdulillah.. untuk kali ke-3 gambar saya berjaya tersiar di DCM (Digital Camera Magazine). Seperti yang pernah saya katakan dulu, (http://cmratu.blogspot.com/2011/06/tersiar-di-majalah.html) semua ini adalah untuk kepuasan diri. Jadi kepada rakan-rakan sekian […]

IKLAN

Post Terkini

Bloglist muktasim.com

Arkib

HTML Generator Sample Page

Tema fotobesar ini di bina oleh Azmanishak khas buat Jurugambar perkahiwnan murah 2014 dan fotografi perkahwinan cmratu