logo-blog

Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan yang menawarkan harga berpatutan

Kategori: tutorial asas fotografi

RAW atau JPEG?

asas fotografi » belajar fotografi » ebook » ebook fotografi » jpeg » jpeg vs raw » raw » tutorial asas fotografi | 11 Oct 2012 | 0

Kepada pengguna DSLR pasti tahu mengenai format RAW , malah sekarang ini sudah ada kamera kompak biasa yang menyediakan format RAW. Saya pun bukan pandai sebab baru lagi belajar berkaitan […]

Tutorial Photoshop : Hilangkan subjek dan dapat latar belakang asal

cmratu » jurugambar perkahwinan » tutorial » tutorial asas fotografi » tutorial photoshop | 08 May 2012 | 0

Sebenarnya dah lama benda ni, cuma mungkin ramai yang tidak tahu kehebatan photoshop CS5 dan sekarang dah keluar photoshop CS6 yang pasti lebih hebat dan bijak dari CS5. Jom lihat […]

Gambar HDR dari bawah Jambatan Pulau Pinang

FotoBesar » fotografi » gambar hdr » hdr » jambatan pulau pinang » tutorial asas fotografi | 01 Mar 2012 | 1

Dah lama tak edit HDR ni. Ntah macam mana semalam teringat nak buat HDR sebab ada shoot RAW file masa sesi post wedding Affan dan Syafa minggu lalu. Pada saya […]

Asas Fotografi Speed, Aperture dan ISO

aperture » asas fotografi » ilmu fotografi » shutter speed » tutorial asas fotografi | 29 Feb 2012 | 2

Nak kata pandai tu memang tak la sangat bab fotografi ni. Tapi kalau nak kongsi bab asas tu boleh la sikit-sikit. Seperti minggu lepas saya kogsikan berkaitan dengan Pengakap (unit […]

Tutorial asas menggunakan flash (strobist)

off flash » strobist » tutorial » tutorial asa menggunakan flash » tutorial asas fotografi » tutorial off camera flash | 02 Feb 2012 | 0

Rasanya belum layak lagi diri ini nak menuliskan tutorial berkaitan fotografi apatah lagi mendalam seperti strobist. Tapi apa yang ingin saya kongsikan adalah berkaitan dengan pemahaman mudah berkaitan kesan penggunaan […]

IKLAN

Post Terkini

Bloglist muktasim.com

Arkib

HTML Generator Sample Page

Tema fotobesar ini di bina oleh Azmanishak khas buat Jurugambar perkahiwnan murah 2014 dan fotografi perkahwinan cmratu