Cubaan Fotobesar 3.0

CMR_1758-Recovered

Percubaan pertama entry dengan tamplate baru dari AI MEDIA. Mengharapkan dengan template baru ini akan membantu saya dalam SEO dan Nampak lebih kemas bagi paparan gambar bersaiz besar.

Rasa lebih puas bila dapat kogsikan gambar dalam saiz besar dan lebih cantik berbanding di facebook. Secara sampingan pemilihan tamplate baru ini turut memberi tumpuan dalam pakej fotografi perkahwinan 2014 yang sudah pun mula mendapat tempahan.

Memang sangat sibuk minggu ini hingga hujung tahun nanti. Diharapkan saya dapat curi masa untuk menulis blog seperti dahulu. Makin di tinggal makin berat rasanya nak menulis.

10 thoughts on “Cubaan Fotobesar 3.0

  1. TIPS:

    sebenarnya bro, features hidding dalam fotobesar, bro boleh je upload bambar besar, tanpa perlu resize, sebagai contoh, gambar ni boleh pergi lebih maksimum size. tak perlu risau gambar terkeluar dari template.

    cume perlu compress image dulu sebelum upload. sebab max size image untuk wp cuma 2-8MB sesetengah hosting. tapi width boleh je lebih dari 2,000 pixel.

    masa upload image besar, pastikan align center pada media upload, kemudian select full size masa media upload… dan image akan follow exact with fotobesar serta ada padding 10px dalamnya untuk kekemasan.

    cubalah untuk next artwork fotobesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge