logo-blog

Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan yang menawarkan harga berpatutan

Gambar Malam Cinta Rasul, Surau Al-Barakah

1 malaysia » fotografi | 18 Jan 2014 | 2

Pada 14 Jan yang lalu, sempena sambutan maulidul rasul, Surau Al-Barakah, Halaman Kenanga bersama Kebajikan Rakyat 1 Malaysia (KR1M) telah menganjurkan program ‘Malam Cinta Rasul’ di Surau Al-Barakah, Halaman Kenanga. Alhamdulillah, sambutan agak baik walaupun tidak mencapai sasaran. Ini merupakan program terbesar pernah di anjur oleh Surau Al-Barakah, Halaman Kenanga. Semoga ianya menjadi permulaan yang baik untuk terus istiqamah dalam menjadikan surau/masjid sebagai pusat kesatuan ummah tidak kira latar belakang pendidikan mahupun perbezaan politik.

Majlis bermula sekitar jam 6.00 petang dengan ketibaan para tetamu dan VIP. Kemudian solat mahgrib berjemaah. Dimulakan dengan bacaan doa oleh Ustaz Musaib (Imam Surau Al-Barakah, Halaman Kenanga) di ikuti dengan ucapan dari jemputan khas Tuan Ir. Mansor Bin Musa selaku Pengerusi Koperasi Tunas Muda dan Ketua UMNO Bahagian Bayan Baru. Kemudian diikuti dengan bacaan ayat suci Al-Quran (qirati taranum) dari pelajar-pelajar tahfiz Al-Quran. Selepas itu di teruskan dengan ceramah maulidul rasul yang cukup memberi kesan oleh Ustaz Mohd Anuar Bin Mohd Ibrahim dan di akhiri dengan persembahan qasidah dari kumpulan Ar-rayyan.

Saya merakam video untuk majlis ini. Jadi tidak begitu banyak gambar yang di ambil. Semua gambar ini di rakam dengan mengunakan Nikon D600. Semua gambar indoor menggunakan ISO 2500.

GBQ_0353

GBQ_0368

GBQ_0378

GBQ_0387

GBQ_0391

GBQ_0399

GBQ_0402

GBQ_0406

GBQ_0419

GBQ_0420

GBQ_0430

GBQ_0432

GBQ_0443

GBQ_0447

GBQ_0450

GBQ_0455

 

Tentang Penulis: Muktasim

Jurugambar perkahwinan yang sentiasa berusaha untuk meningkatkan lagi mutu perkhidmatan dan gambar dalam bidang fotografi perkahwinan.

2 MAKLUM BALAS: Gambar Malam Cinta Rasul, Surau Al-Barakah

Apa kata anda pula?

Jangan masukkan link ke dalam kotak komen. Sila berkomen dengan tatasusila. Setiap aktiviti direkodkan
Komen :

Nama :
Email :
Website :

CommentLuv badge

IKLAN

Post Terkini

Bloglist muktasim.com

Arkib

HTML Generator Sample Page

Tema fotobesar ini di bina oleh Azmanishak khas buat Jurugambar perkahiwnan murah 2014 dan fotografi perkahwinan cmratu