logo-blog

Cikgu Muktasim

Jurugambar Perkahwinan yang menawarkan harga berpatutan

Gambar Masjid Ubudiah dalam HDR

fotografi | 24 Feb 2013 | 5

Semalam, semasa sesi outdoor fotografi perkahwinan bersama pasangan Nazilah dan Faizim. Nazilah merupakan salah seorang sepupu yang sebaya umur dengan saya. Saya buat pertama kali menjejak kaki di Masjid Ubudiah yang merupakan antara masjid tercantik di dunia, walaupun dari zaman sekolah saya sentiasa menyambut hari raya pertama di Kuala Kangsar (kampung ayah saya). Kagum sangat melihat keindahan binaan Masjid ini dari dekat.

Saya terlupa nak setkan RAW semasa mengambil gambar masjid ini, nasib baik ada gambar RAW semasa sesi fotografi bersama pengantin jadi saya pun edit HDR (High Dynamic Range) dari gambar RAW bersama pengantin.

CMR_9585

 

Sebelum edit

CMR_9585_tonemapped

Selepas edit

Lepas ni kalau datang ke Kuala Kangsar lagi, saya tak akan lupa untuk ambil gambar Masjib yang cantik ini dari pelbagai sudut dan yang penting shoot dalam format RAW supaya mudah untuk membuat olahan.

Kebetulan pada waktu ini DYTM Raja Dr. Nazrin juga ada tapi tak pasti atas urusan apa. Sekejap sahaja, beliau mungkin menziarah makam berdekatan Masjid Ubudiah ini. Kiranya pertama kali juga tengok secara live DYTM Raja Dr. Nazrin.

Tentang Penulis: Muktasim

Jurugambar perkahwinan yang sentiasa berusaha untuk meningkatkan lagi mutu perkhidmatan dan gambar dalam bidang fotografi perkahwinan.

5 MAKLUM BALAS: Gambar Masjid Ubudiah dalam HDR

Apa kata anda pula?

Jangan masukkan link ke dalam kotak komen. Sila berkomen dengan tatasusila. Setiap aktiviti direkodkan
Komen :

Nama :
Email :
Website :

CommentLuv badge

IKLAN

Post Terkini

Bloglist muktasim.com

Arkib

HTML Generator Sample Page

Tema fotobesar ini di bina oleh Azmanishak khas buat Jurugambar perkahiwnan murah 2014 dan fotografi perkahwinan cmratu