Kelebihan 2 jurugambar atau lebih

Sebelum ini ada saya kongsikan berkaitan 2 jurugambar ini. Kita biasa lihat dalam majlis-majlis perkahwinan mewah akan ada begitu ramai jurugambar (berbayar). Tujuaannya supaya dapat merakam gambar pada waktu yang sama dalam setiap sudut. Malah sekarang ini banyak pakej fotografi perkahwinan (pakej fotografi perkahwinan 2013) yang menawarkan perkhidmatan jurugambar ke-2 dengan bayaran tertentu.

Saya pula yang fokus kepada pakej fotografi perkahwinan murah sudah pasti tidak menyediakan pakej tambahan yang sebegitu. Tetapi kebiasaannya saya memang pergi berdua dengan isteri tetapi tidak berani untuk janji yang kami akan pergi berdua untuk setiap majlis. Kadang-kadang ada kekangan atau halangan (tidak ada orang nak jaga anak DLL) untuk kami pergi berdua maka saya terpaksa pergi berseorangan.

 CMR_7864

Hasil dari sudut yang berbeze

DSC_0209

Jadi kepada mereka yang berkemampuan pilih untuk dapatkan lebih dari seorang jurugambar. Ada juga syarikat jurugambar perkahwinan yang memang sedia dengan pasukan lebih dari 2 atau 3 orang dalam satu-satu majlis.

3 thoughts on “Kelebihan 2 jurugambar atau lebih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge