Penerbangan Percuma AirAsia – Program Integrasi 1Malaysia

Tak sabar nak tunggu pengumuman berkaitan Penerbangan Percuma AirAsia – Program Integrasi 1Malaysia Isnin ini. Mana tahu ada rezeki dapat pergi Sabah percuma. Tapi ada ke benda yang percuma sekarang ni? nak tahu kena la tunggu Isnin ini. Hebat betul kempen Pilihan Raya dari Barisan Nasional kali ini.

Program Integrasi 1Malaysia

SUMBER

KUANTAN: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor menaiki pesawat bersama beberapa pemimpin komuniti yang didatangkan khas dari Sabah dan Sarawak ke Kuantan.

Pesawat Airbus A320 AirAsia itu tiba di Pangkalan Terbang Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Kuantan, tengah hari ini. Rombongan berkenaan yang juga pelaksanaan ‘Program Integrasi 1Malaysia‘ bersama AirAsia, menawarkan perkhidmatan penerbangan percuma oleh syarikat penerbangan itu bagi laluan antara Sabah, Sarawak dan Semenanjung, untuk satu tempoh tertentu.

Menurut Ketua Program Integrasi 1Malaysia bersama AirAsia, Shahril Hafizi Razali, rombongan seramai 100 orang yang didatangkan khas dari Sabah dan Sarawak itu mewakili beberapa komuniti dari negeri berkenaan yang dibawa ke semenanjung. Tujuan pelaksanaan itu adalah untuk membawa komuniti yang terdapat di Sabah dan Sarawak berjumpa dengan komuniti di Semenanjung. “Sebab itu komuniti Sabah dan Sarawak yang datang program berkenaan memakai
pakaian tradisional mereka, supaya dapat berkongsi dengan komuniti di
Semenanjung dalam sesi suai kenal yang diaturkan,” katanya.

Beliau berkata, mengikut jadual, rombongan berkenaan akan mengadakan beberapa lawatan antara ke kawasan perindustrian Automobil Pekan selain turut akan mengadakan lawatan ke kawasan Pusat Komuniti Pulau Serai di Pekan sebelum kembali semula ke ibu negara untuk lawatan seterusnya. – BERNAMA

10 thoughts on “Penerbangan Percuma AirAsia – Program Integrasi 1Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge