Pakej Jurugambar Perkahwinan 2014

Setelah berbincang dengan isteri saya telah pun merangka pakej baru bagi tahun 2014. Alahmdulillah telah ada tempahan yang di buat untuk tahun hadapan dan tempahan untuk tahun 2013 hampir penuh. Bagi yang membuat tempahan untuk tahun hadapan sekarang hingga akhir November 2013 kami masih kekalkan harga pakej tahun 2013 tetapi bagi yang membuat tempahan mulai Disember 2013 akan mengikut harga baru pakej jurugambar perkahwinan 2014.

Tak banyak perubahan yang di lakukan dan saya masih belum mampu mengikut harga yang di cadangkan oleh MWPPM. Saya sedar tindakan saya ini kurang baik untuk industri Fotografi Perkahwinan Melayu di Malaysia ini. Saya cuma berharap harga yang saya tetapkan ini tidak terlalu membebankan pelanggan dan memudahkan proses perkahwinan yang mana merupakan antara 3 perkara yang di tuntut supaya di segerakan.

Sabda Rasulullah saw, ·”Wahai Ali, ada tiga perkara janganlah di lewat-lewatkan. Yang pertama : Solat apabila telah masuk waktunya, yang kedua : Jenazah apabila telah hadir dan yang ketiga : anak dara apabila telah ada orang sekufu dengannya”.

Walaubagaimanapun saya yakin masih ramai yang kenakan harga lebih murah dari yang saya berikan. 

pakej jurugambar perkahwinan

PAKEJ STICKY ALBUM – RM 750.00

– Sesi Fotografi 1 Majlis (Bersanding/Bertandang)

– 1 mock up sticky album

– 100 keping gambar 4R

– 1 Poster Frame 18” x 12”

– DVD semua softcopy

– FREE Outdoor (Hari yang sama)

PAKEJ CUSTOM ALBUM – RM 1500.00

– Sesi Fotografi 1 Majlis (Bersanding/Bertandang)

– 1 Custom album 12” x 10” (20pages)

– 1 stiky album

– 100 keping gambar 4R

– 1 Poster Frame 18” x 12”

– 1 Briefcase (kulit) 12” x 10”

– DVD semua softcopy

– FREE Outdoor (Hari yang sama)

PAKEJ LENGKAP CMRATU – RM 2300.00

– Sesi Fotografi 3 Majlis,

(Nikah + Bersanding + Bertandang)

– 1 Custom album 15” x 12” (20pages)

– 1 stiky album

– 100 keping gambar 4R

– 3 Poster Frame 18” x 12”

– 1 Briefcase (kulit) 15” x 12”

– DVD semua softcopy

– FREE Outdoor (Hari yang sama)

TAMBAHAN

– Sesi Fotografi (Bersanding/Bertandang) = RM 500.00

– Sesi Fotografi 1/2 hari (Nikah/Outdoor) = RM 400.00

– 1 mock up stiky album + 100 keping gambar 4R = RM 250.00

– 1 Poster Frame 18” x 12” = RM 50.00

– 1 Briefcase (kulit) 12” x 10” = RM 100.00

– 1 Canvas 16” x 16” = RM 65.00

Tempahan untuk pakej jurugambar perkahwinan 2012 telah pun ditutup, boleh terus hubungi saya MUS (012-5940302 | muktasim.pm@gmail.com) atau NURULHUDA (017 4079302 | nurulhuda.saini@facebook.com) juga boleh bertanya di fanpage FB cmratu fotografi.
Deposit – Minima RM200 (booking fee) keutamaan tarikh diberi pada yang telah membayar deposit.
Semasa /selepas majlis – 50% Harga Pakej
Baki – Semasa terima semua (Stiky Album/Custom Album/Poster/DVD) yang telah dijanjikan.

Boleh rujuk TERMA DAN SYARAT.

Pakej jurugambar perkahwinan

Sticky Album Perkahwinan

Pakej jurugambar perkahwinan 2013 terus mendapat tempahan hingga penghujung tahun ini. Namun begitu masih ada tarikh-tarikh yang kosong dan boleh di buat tempahan lagi. Siapa cepat dia yang dapat. Kami sediakan pakej jurugambar perkahwinan murah dengan harapan dapat membantu orang lain mendapat gambar yang cantik (sedaya yang kami mampu). Saya mengambil gambar lebih sebagai hobi dan mendapat kepuasan bila mampu hasilkan gambar yang cantik.

Ini antara contoh sticky album terkini dari fotografi perkahwinan cmratu fotografi.

Saya sangat berharap saya dapat puaskan hati seramai yang mungkin dalam bidang ini. Saya juga masih belajar dan terus belajar untuk pastikan hasil lebih baik pada masa akan datang.

Promosi Fotografi Perkahwinan untuk 3 Majlis

Promosi fotografi perkahwinan ini bermula Mei 2013 – Disember 2013

302443_510023379035514_1329227577_n

RM 2150.00 SAHAJA untuk 3 Majlis

(Nikah + Bersanding + Bertandang)*

2 Jurugambar

1 Custom Album 12in x 10in ( 20page)

1 Sticky Album (100 keping 4R)

1 Leather Box 

3 Poster Frame 12in x 18in

DVD Semua Softcopy

* Semua Majlis di Pulau Pinang sahaja.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT boleh hubungi saya MUS (012-5940302 | muktasim.pm@gmail.com) atau NURULHUDA (017-4079302 | nurulhuda.saini@facebook.com) juga boleh bertanya di fanpage FB cmratu fotografi.
  • Deposit – Minima RM100 (booking fee) keutamaan tarikh diberi pada yang telah membayar deposit.
  • Semasa /selepas majlis – 50% Harga Pakej
  • Baki – Semasa terima semua (Stiky Album/Custom Album/Poster/DVD) yang telah dijanjikan

Pelbagaikan promosi

Dalam menjalankan apa sahaja perniagaan kita di galakkan menjalankan pelbagai jenis promosi selagi mampu. Sekarang ini ramai yang melihat facebook merupakan midium terbaik dalam menjalankan promosi perniagaan, saya juga menjalankan promosi di facebook. Namun begitu bentuk promosi cara lama jangan kita lupakan. Mungkin kesannya tidak sebesar promosi di facebook tapi tetap memberikan kesan.

PAKEJ FOTOGRAFI PERKAHWINAN

CMR_8799

 

Saya beri beg yang mengandungi maklumat perkhidmatan yang saya sediakan iaitu fotografi perkahwinan dan maklumat-maklumat lain yang membolehkan sesiapa yang berkenaan mudah menghubunggi saya atau isteri. Secara tidak lansung nampak lebih profisional bukan sekadar memberi beg plastik biasa.

Untuk tempahan beg seperti gambar di atas boleh rujuk smart-xerox.com, bukan hanya beg, ada juga pelbagai bentuk cetakan yang juga boleh dijadikan bahan promosi.

Teknik Brenizer Method : Terkini

Sekali lagi mencuba teknik Brenizer Method, dan kali ini rasanya background lebih baik tetapi ada beberapa bahagian yang terlepas dan agak sukar untuk baiki dengan stamping atau healing jadi terpaksa crop sahaja seperti gambar di bawah. Asas penghasilan Brenizer Method dah makin jelas tapi kecuaian semasa merakam gambar sahaja menjadi punca hasil kurang memuaskan.

Hari ini jika ada peluang nak cuba lagi guna teknik Brenizer Method ni dan harap kali ni tak cuai lagi.

 Untitled_Panorama1

Dalam cuti sekolah tahun baru cina ini saya perlu siapkan 3 album dan dalam masa yang sama update blog fotografi perkahwinan pulau pinang yang berwajah baru sejak Januari 2013. Kalau tidak ada halangan insya Allah, semua gambar terbaru akan diupload sebelum 17hb FEB 2013 di sana.

Pakej fotografi perkahwinan 2013 terus di buka untuk tempahan. Insya Allah akan ada lagi promosi pakej jurugambar perkahwinan utnuk tahun 2013.

Kembali Bertugas : Jurugambar Perkahwinan

Hari ini saya dan isteri kembali pegang kamera sebagai jurugambar perkahwinan setelah hampir 1 bulan berehat. Baru dapat test kehebatan lens Nikkor 17-55mm f2.8 secara maksimum. Memang berbaloi membuat pelaburan terhadap lens ini, cuma ramai yang tak bagi beli kalau ada niat nak pakai kamera full frame. Tapi rasanya tak ada untuk tahun terdekat ni, Nikon D600 yang di idamkan dah terkeluar dari carta wish list tahun 2013 sebab ada perkara yang lebih besar dan memberi manfaat saya dan isteri yang perlu di selesaikan.

Untuk hari ini saya sajikan salah satu gambar hasil dari lens Nikkor 17-55mm f2.8 dengan menggunakan kamera Nikon D7000.

FOTOGRAFI PERKAHWINAN PULAU PINANG

Esok sesi fotgrafi di Permatang Pauh pula. Minggu ni memang ramai yang adakan kenduri kahwin sempena cuti sekolah dan cuti tahun baru cina.

Gambar Post Wedding Syahid dan Hazwani

Hari ini nak kongsi gambar post wedding sahabat saya Syahid dan Hazwani yang di ambil pada 14 Jan 2013 di sekitar Bayan Mutiara.

Sekarang dalam proses untuk siapkan promosi 2013, pakej jurugambar perkahwinan 2013 yang sedia ada tetap di teruskan cuma nak tambah potongan harga untuk pakej tertentu. Nantikan update di blog ini, insyallah tak lama lagi.

Nikon AF-S 85mm f1.8G lens terbaik pada ujian DxOMark

DxOMark merupakan pakar dalam membuat penilaian berkaitan kualiti yang dihasilkan dari kamera dan lens pelbagai jenama di dunia. Terkini DxOMark membuat kajian terhadap Nikon AF-S 85mm f1.8G dan lens ini mendapat markah yang paling tinggi berbanding lens-lens hebat yang lain di dunia ini. Harga lens ini juga sangat murah jika nak di bandingkan dengan semua dalam senarai 10 terbaik.

Sayangnya saya dah ada nikon 85mm f1.8D. Harga 85mm f1.8D lebih mahal berbanding 85mm f1.8G. Jadi kepada yang berminat untuk beli potrait lens, saya rasa nikon AF-S 85mm f1.8G ini adalah pilihan terbaik. Harga pasaran lebih kurang RM1400.00 sahaja.

Review dari photographylife.com juga menunjukkan kesempurnaan lens nikon AF-S 85mm f1.8G ini.

85mm f1

Tetapi bagi yang pentingkan ketajaman, bokeh dan kelajuan lens sudah pasti Nikon AF-S 85mm f1.4G (N Siries) adalah pilihan terbaik cuma harganya 3 kali ganda lebih mahal berbanding lens nikon AF-S 85mm f1.8G. Saya dah tak ada lens idaman untuk tahun ini sebab dah beli lens Nikon 17-55 f2.8. Kena simpan duit untuk beli benda lain pula. Untuk lens dan body awal tahun depan pula baru tengok bergantung kepada keperluan.

376510_470329423004910_1523758768_n

Sunrise di Jambatan Pulau Pinang | 19 Jan 2013

Blog Jurugambar Perkahwinan cmratu.com masih dalam usaha penambahbaikan. Boleh rujuk senarai pakej jurugambar perkahwinan 2013 yang saya sediakan.

Gambar di The Manhattan Fish Market

Ahad, 6 Januari 2013 saya bawa anak isteri merasa makan di The Manhattan Fish Market. Isteri saya memang suka makan ikan, saya kurang sikit tapi bila kena ikan di The Manhattan ni memang sangat sedap. Cuma harga agak mahal. Tapi bagi saya berbaloi. Dan paling penting ainya di sahkan HALAL oleh JAKIM. Jom layan gambar-gambar yang saya rakam di The Manhattan Fish Market.

DSC_0101

DSC_0130

DSC_0128

DSC_0127

DSC_0116

DSC_0103

Damia Maisarah dah makin besar, dah faham bila suruh buat comel, tunjuk gigi dan macam-macam lagi. Sayang sangat kat budak comel sorang ni. cmratu.com masih dalam proses penambahbaikan, dan buat masa ini pakej jurugambar perkahwinan boleh di rujuk di blog pribadi saya ini.